De naam Buiten-Bewust-Zijn 

  

 

Bij een buitenbewustzijn is er accuut hulp nodig.

Zo dringend zal het misschien niet voor jou zijn, gelukkig maar. Toch ben je kennelijk op zoek naar ondersteuning om veranderingen te bewerkstelligen. Ontevredenheid over jezelf, je baan, je relatie of doelen in je leven kunnen bij langere duur voor problemen zorgen. Psychische klachten en verminderde weerstand dienen zich aan als frustraties en vermoeidheid worden genegeerd. Laat het niet zover komen!

Ik ben een buitenmens en juist daar werd ik me bewust van een aantal zaken die me geen goed deden. Buiten bewust Zijn (worden). De antwoorden werden mij gegeven door wat ik Schepper noem, maar geef het elke naam die bij jou past. Ik ben religieus opgevoed, wat ik op dit moment omschrijf als een vorm die mij heeft geprikkeld en uitgedaagd. Ik ben er dankbaar voor nu het mij op een dieper niveau van leven heeft gebracht. Leven is een werkwoord, groeien tot een vol-wassen uniek mens. 

Lang begaf ik mij in een soort buitenbewustzijn, gewoontegetrouw het geloof beleefd, dingen gedaan die van belang waren en geleefd zoals mij was aangeleerd. Maar vaak genoeg heb ik gedacht dat ik anders was, niet iemand die met de meute meeliep en op zoek ging naar de "diepte". Allereerst werd ik erg getroffen door de boeken van Anselm Grün omdat er zoveel vragen waren vanwege mijn christelijke achtergrond. Deze reis bracht mij verder bij Eckhart Tolle, waarbij ik bijna iedere regel uit zijn boek Een nieuwe aarde herkende. Het gaf mij de bevestiging dat ik volop bezig was om te ontwaken en het gaf me de tools om mezelf te begrijpen.

Niks zweverig, gewoon met de beide benen op de grond, samen sparren hoe je op dat niveau van bewust Zijn kunt komen. Je ego brengt je altijd in conflicten, maar daar kun je bewust mee breken. Je bent veel krachtiger dan jezelf denkt. En het mooiste is: daar kun je gewoon mee verder leven, maar dan wel een stuk relaxter. 

Buiten-Bewust-Zijn | info@luchiesconsultant.nl